Kort – Zich resettende en helende chakra’s

Er was geen bacterie te bekennen toen ik vorige winter naar de huisarts ging (in de overtuiging dat ik weer eens een blaasontsteking had). Toen bleek ik last te hebben van een zich openend en herstellend sacraal chakra (de tweede, boven het wortelchakra). Die staat voor emoties, relaties, beweging, seksualiteit en creativiteit. Je lichaam heeft namelijk zeven hoofdchakra’s: draaikolken die energie door je lichaam laten stromen. Deze kennis is in India al duizenden jaren bekend en ik begrijp niet waarom de westerse geneeskunde er niks mee doet.

Goed. Nu moest ik vanochtend naar de huisarts voor een plekje op mijn rug dat uitstraalde. Daarmee bleek niks aan de hand. Ik had vóor de afspraak echter ook last van een soort verstoringen van mijn hartritme, met een wat benauwd gevoel als gevolg. Dat baarde me enigszins zorgen, dus de arts heeft ook naar mijn hart geluisterd. Ze kon echter niks afwijkends ontdekken. Toch was ik nog alert, omdat mijn hart de hele dag raar voelde.

Pas vanavond viel bij mij het kwartje dat mijn hartchakra zich zeer waarschijnlijk aan het openen en herstellen is. Dit vierde chakra staat voor liefde (logisch), compassie voor jezelf en anderen, geborgenheid, vertrouwen, hoop en balans. De boodschap is: ik heb lief en word bemind. Het gevoel betekent in wezen dat de muur rond mijn hart wordt afgebroken. Mocht ik nu toch nog benauwder worden en last krijgen van pijn op de borst, dan weet ik 112 ook snel te vinden. Want de Blue Rays Ones om me heen worden de laatste tijd geteisterd door ziekte en/of onheil, alsof hun persoonlijkheid in de smidse nog even in extra zuivere vorm moet worden geslagen. Maar ik heb vertrouwen in mezelf, mijn gidsen, de Bron en de mensen om mij heen. Het leven volgt een plan en we zijn niet alleen.

Chakra uitleg: een niet-zweverige handleiding