Kort – Gratis dromen

Ik schreef van de week al dat je via kaarten (orakel, tarot) in contact kunt komen met je gidsen, maar toen ben ik een heel eenvoudig en gratis ‘middel’ vergeten: dromen. Volgens Freud en Jung zijn het boodschappen van je onderbewustzijn en dat kan prima, maar het is ook zeer gemakkelijke manier voor je gidsen/beschermengelen om met jou te communiceren. Ik ben zelf niet zo’n goede dromer. Meestal word ik wakker en weet ik niet meer wat ik heb gedroomd, tenzij het iets heel vies of naars was of als ik meerdere keren over hetzelfde onderwerp droom. Zo droomde ik laatst twee nachten achter elkaar over een vergadering van de Internationale Socialisten en dacht ik: misschien bedoelen mijn gidsen dat ik weer eens moet kijken hoe het met de organisatie gaat.

Een vriendin van mij kan ontzettend goed dromen. Tot in de details ziet ze bijvoorbeeld ‘s nachts een aparte theepot of maquette voor zich, die ze dan de dag erna in een winkel tegenkomt of die iemand vervolgens in het echt aan haar laat zien. Ook toen ze een keer een man zou ontmoeten die ze nog niet kende, droomde ze de nacht ervoor al van deze persoon en stemde af op zijn energieveld. Ze had een zeer sterk gevoel van eenzaamheid dat niet van haar kwam en de volgende dag vertelde de jongen dat zijn moeder het jaar daarvoor was overleden en dat hij zich ontzettend eenzaam had gevoeld.

Dus zeg voor het slapen gaan eens tegen jezelf: ik wil vannacht mijn dromen onthouden of stel een vraag. Wie weet krijg je antwoord. Sowieso zou onze ziel ‘s nachts in slaaptoestand ook kunnen reizen naar andere dimensies of levens, om ‘s ochtends weer in het lichaam terug te keren. Sjamanen beschikken sowieso over de vaardigheid om met hun ziel naar andere dimensies te reizen. Het is dan wel zaak om weer helemaal in je lijf te landen. Geaard zijn is namelijk zeer belangrijk in contact met hogere sferen, anders vlieg je weg. Dromen zijn een veilig en gratis vervoermiddel, beschikbaar voor iedereen.