Kort – Angst, entiteiten en emotionele koorden

Ik heb gisteren iets nieuws ontdekt. Namelijk dat angstige mensen ook negatieve entiteiten bij zich kunnen dragen. Ik wist al dat mensen die haatdragend zijn, entiteiten bij zich kunnen hebben.

Zo heb ik weleens bij een boze man de haat in de ogen zien fonkelen. Later begreep ik dat hij als kind ernstig was mishandeld en dat wijst meestal op de aanwezigheid van entiteiten. Gevluchte zielsdelen, betekent vacante appartementen, vaak uiteindelijk bewoond door minder gezellige nieuwe huurders.

Maar ik meende dat mensen die goedaardig zijn en alleen bang, hier geen last van zouden hebben. Dat is dus niet waar. Ook angstige mensen kunnen entiteiten bij zich hebben, zéker als daar een jeugd met mishandeling aan vooraf is gegaan.

Deze entiteiten zullen proberen hun gastheer of gastvrouw in de door hen gewenste energietrilling te krijgen of te houden. Voeden ze zich met jouw angst, dan willen ze je bang houden. Voeden ze zich met jouw haat, dan zullen ze het niet aanmoedigen dat jij je als persoon boven dat niveau ontwikkelt. Anders is hun voedingsbron pleite en moeten ze op zoek naar een nieuwe.

Wat dat betreft heeft mijn trauma me als kind tegen entiteiten beschermd. Er waren te weinig emoties beschikbaar om op mee te vibreren.

Voor het verwijderen van entiteiten heb je een goede sjamaan nodig. Psychiaters en psychologen hebben van dit onderwerp geen kaas gegeten, terwijl het – zo weet ik nu – eigenlijk vrij alledaags is. Je hoeft niet direct te denken aan krachten, zoals in de film The Exorcist.

Ben jij een emotionele band aangegaan met een persoon, die last heeft van entiteiten, dan kan de entiteit zelf níet doorkomen, maar je kunt wel energie van die persoon oppikken, door het contact dat jullie velden hebben. Als je gevoelig bent kun je zo last hebben van andermans angst of andere emoties met lagere trilling (woede, bijvoorbeeld).

Daarom is het altijd slim om goed in de gaten te houden met wíe je een band aangaat. Er gaat dan namelijk energetisch een koord tussen jullie lopen. Seks (zelfs zelfbevrediging denkend aan die persoon) is wat dat betreft een goede banden-kweker, maar wil een prostituee bijvoorbeeld koorden hebben lopen met al haar klanten?

Je moet dus goed zorg dragen voor je lichaam en je energieveld, met van tijd tot tijd een schoonmaak. Van personen met wie jij niet meer verbonden wilt zijn zal soms een energetische band actief verwijderd moeten worden. Als dit koord zeer hardnekkig is raad ik nogmaals een kundige sjamaan of energiewerker/healer aan, zodat je niet vastgeplakt zit aan een ongewenst veld. Laat staan een band hebben met een veld dat jouw eigen trilling omlaag brengt en je dus belemmert.

Wat dat betreft hebben trouw- en scheidingsgeloftes energetisch effect. Zo leerde ik jaren geleden tijdens mijn studie dat er culturen zijn waarbij een stel van elkaar kan scheiden door 3x “I divorce you” te zeggen. Dat leek mij toentertijd een beetje wonderlijk, maar nu begin ik het langzaam te begrijpen. Woorden hebben effect, lading en een werking in ons gezamenlijke energieveld. “It’s a kind of magic”, zou ik met Freddie Mercury willen zeggen