Column – Zielsgroep

Het fijne aan mijn tweede levenshelft is dat mijn zielsfamilie eindelijk in beeld gaat komen en ik ze nu vanuit mijn intuïtie en gevoel kan herkennen. In de eerste helft was ik als Blue Ray 1 door God(in) en iedereen verlaten: een koekoeksjong geplant in een familie van vreemden, die mij niet begrepen en zelfs vijandig waren. Maar tegenwoordig kom ik echte zielsverwanten tegen.

Zo ging ik afgelopen vrijdag met mijn dochter langs bij magiewinkel La Botanica om sjamaan Yanu gedag te zeggen, omdat hij weer voor een tijdje naar Spanje vertrekt. In een oogopslag herkende hij de zielsenergie van mijn dochter, zwierde haar in de winkel rond en gaf haar een parfumflesje cadeau waarmee je wensen kunt doen. Op de fiets terug naar huis zei mijn dochter: Yanu, wordt mijn nieuwe beste vriend! En vervolgens vertelde ze mij hoe ze hem uit een Indianen-leven had herkend. Want, wij zijn toch ook Indianen geweest, mama? Ja, dat weet ik nu door mijn gidsen en eerdere verhalen van haar.

Ze beschreef een nederzetting bij een berg, waar zij ook mijn dochter was. Yanu was de dokter/sjamaan van het dorp en telkens wanneer er een kind was geboren ging hij met cadeautjes lang. Hij was mijn beste vriend en ik was de kapster van het dorp: bij speciale rituelen en festivals deed ik de mensen hun haar. Mijn oudoom Wim – een van mijn dochters vaste gidsen – was de chief, hoewel mijn dochter zei dat er een nog hogere chief was, die altijd licht gaf. Een stukje de berg op was een kleine tempel waar de bewoners konden zitten als ze rust wilden. Mijn vriend Matthijs leefde als kluizenaar achter de berg met een arend. Yanu had een wolf, een beer en twee katten. Mijn dochter had ook een wolf.

Wat dat betreft is het leven zoveel sprookjesachtiger dan ik voorheen dacht. En er wordt zoveel beter voor ons gezorgd dan ik vermoedde. Je gidsen zijn voortdurend bij je. Je leven volgt een levensplan. Je bent geen machine die wordt uitgebuit door een systeem. Het eten groeit gratis op het land en wonen is een recht. Volg de roep van je ziel en voorkom verslaving, burn-out en depressie. Iedereen heeft recht op geluk, welvaart, warmte en liefde. Het enige dat we hoeven doen is onze slavenketens verbreken. De aarde wil gered worden en niet ten onder gaan. Een ander leven is mogelijk.

PS: Ik ben een vrouw met een missie. Mijn gidsen willen graag dat ieder mens zelfstandig met zijn of haar beschermengelen en de Bron in contact komt. Wil jij dat ook? Begin dan met elke dag 10 minuten in stilte mediteren (smartphone uit!). Je kunt ook een dek met orakelkaarten kopen (een dek dat je aanspreekt, rond de 22 euro bij de Holland & Barrett), per dag een vraag stellen en twee kaarten trekken. Want we zijn niet alleen.