Column – Werken met energie

Nu mijn vriend steeds meer in zijn kracht komt te staan nemen zijn paranormale vaardigheden (eigenlijk heel normaal) toe en wordt hij zich steeds bewuster van de dingen die hij kan. En ik ook. Zo begon hij gisteravond plotseling mijn wervelkolom te bewerken: sommige delen werden naar links geduwd, andere naar rechts. Ook raakte hij mijn rechterbovenarm aan, wat ontzettend zeer deed. “Ja, daar zit een hoop spanning. Je denkt te veel,” refererend aan het verband tussen het rechterdeel van je lichaam en de linkerhersenhelft, die meer verband houdt met de ratio. Nu had ik de afgelopen week nogal veel sombere en angstige gedachten, dus dat klopte wel.

Ook maakte hij een tijdje geleden bewegingen met zijn hand boven mijn huid, waardoor dat stukje begon te tintelen en daarna sterker reageerde. En dat tintelende gevoel kreeg ik ook toen ik op diezelfde plek een rozenkwarts (edelsteen) legde. Alsof de energie van dat lichaamsgedeelte veranderde.

Nu is het voor mij al heel gewoon om onze verbondenheid in mijn basischakra te voelen. Als we aan elkaar denken zitten we in letterlijk in het energieveld van de ander en er lopen emotionele energiekoorden tussen ons. Mijn redenering à la Einstein is dat de afstand op aarde te verwaarlozen is ten opzichte van de lichtsnelheid. Mijn gidsen waarschuwen me daarom regelmatig dat mijn gedachten kracht hebben en sommige mensen zijn nog krachtiger dan anderen. Je stuurt blijkbaar een bepaalde vorm van energie naar buiten en als je sterk bent kan dat op energetisch niveau veel effect hebben.

Ook zou gelijksoortige energie elkaar aantrekken: angst roept angst op, agressie wordt beantwoordt met agressie en met liefde kun je het beste in iemand naar boven halen. Dat effect is natuurlijk het grootst als je elkaar in levende lijve tegenkomt, maar ook op afstand – in meters én tijd – blijkt het te werken. Mijn gidsen vragen me dan ook geregeld om mijn gedachten en denken over de toekomst positief te houden, want het heeft zijn weerslag op mijn geprojecteerde toekomstbeeld en dat wat uiteindelijk vorm zal krijgen. Wat dat betreft kunnen je plannen altijd beter ‘omhoog’ dan ‘omlaag’ denken. Dan is de kans veel groter dat het iets wordt.

En nu de aarde haar frequentie verhoogt naar een liefdevollere trilling – van 3d naar 5d – gaat de energie sneller bewegen en nemen je gedachten eerder vorm aan. Heb je daarom negatieve scripts zoals ‘elke vrouw bedriegt mij’ dan is de noodzaak nog groter om die leefregels bij te gaan schaven. Anders zullen ze zich steeds sneller manifesteren, wat tot een ongelukkig leven leidt. En natuurlijk heb je als mens niet alles in de hand, maar een positieve basis maakt een groot verschil.