Column – Over reïncarnatie en of je dan dezelfde persoon bent

Ik vind het altijd flauw als mensen beweren dat ze in een vorig leven een beroemd persoon waren. Die kans lijkt me meestal nogal erg klein en wellicht ben je zo ontevreden over je status in dit leven, dat je er dan maar een succesvol vorig leven bij verzint. Zelf heb ik ontdekt dat ik in vorige levens inderdaad een bekende persoonlijkheid was of omging met mensen die nu nog beroemd zijn.

Wat zegt dat? Niet zoveel eigenlijk. Ik heb geconcludeerd dat ver gevorderde oude zielen sowieso meer kans maken om bekend of beroemd te worden. Ze zitten al op gids/beschermengel-niveau en als ze op aarde incarneren zijn ze veel sterker en dragen veel meer licht en talenten in zich. Overigens kunnen die talenten zich net zo goed laten gelden aan de schaduwkant: met veel kracht van je leven een gigantische puinhoop maken is ook een optie.

Bovendien vraag ik me al een tijdje het volgende af. De ziel als geheel – het hoger zelf – zie ik als een struik of een boom. Het op aarde geïncarneerde zielsdeel als een tak van die boom, die bloeit met bloesem en weer verwelkt. Is de ene tak hetzelfde als de andere tak? Is de ene bloesem hetzelfde als die op een andere tak? In het ene leven ben je wellicht een bedelaar, in het andere de koning van een land. Als oude ziel heb je al zoveel levens achter de rug: alle varianten zijn vast een keer voorbij gekomen.

Ook kennen wij op aarde het begrip tijd, maar onze gidsen en hoger zelf staan daar buiten. Dat betekent dat al onze incarnaties in wezen tegelijkertijd plaatsvinden: zie het hoger zelf als een soort ster of zon, die tegelijkertijd vele stralen uitzendt.

Daarnaast zegt beroemdheid me niet zoveel. Het gaat erom wat voor persoon je bent: heb je een hart voor jezelf en anderen? Dat soort dingen. Hoeveel geld je hebt en hoeveel mensen je naam kennnen maakt niet uit. Wat draag jij bij aan onze planeet om het leven voor jezelf en anderen beter te maken? Daarnaast hebben de Bron en je gidsen geen oordeel en zijn ze zeer vergevingsgezind.

Ten slotte draait het erom wat je van dít leven maakt. Vorige levens zijn voor mij handig om meer inzicht in mijn lessen te krijgen (sommige zijn zeer hardnekkig), maar uiteindelijk gaat het om het hier en nu. Wie ben je vandaag en hoeveel licht en liefde deel je met anderen? Bekend of niet.

PS: Zelf contact met je gidsen? Koop bijvoorbeeld orakelkaarten. Stel een vraag, trek een kaart en kijk wat voor antwoord je krijgt. Ook mediteren is een grote aanrader om meer contact met gidsen en je intuïtie te krijgen. Ik heb zelf nog steeds niet door hoe dat precies moet, dus daar ga ik eind december een cursus in volgen bij Zennergi in Purmerend 🙂