Column – Over onaardige mensen en hoe je in deze samenleving beter Asperger kunt hebben

In vergelijking met de rest van het universum leven we op deze planeet in een barbaarse beschaving. Hoezo barbaars, zul je zeggen: we hebben toch smartphones, laptops, shoppen ons suf en gaan tien keer per jaar op vakantie? Ja, we hebben de materie, maar niet de emotionele ontwikkeling om op een goede manier met elkaar en de planeet om te gaan. En in een oververhitte samenleving vol stress, wordt strijd en overlevingsdrang ten koste van de ander alleen maar groter.

Verdrinken er vluchtelingen in de Middellandse Zee? F*ck it, hadden ze maar beter hun best moeten doen. Gaat de planeet ten onder aan klimaatverandering? Ik ga nog steeds tig keer per jaar op stedentrip naar Barcelona of Amsterdam, waar ik me snuivend, blowend, vretend, kopend en zuipend als een parasiet door de stad beweeg. Waarom zou ik mijn rijkdom delen met andere mensen? Kan mij het schelen dat jij bij de voedselbank staat of belaagd wordt door schuldeisers. Eigen schuld, dikke bult! Het is voor de rijken geen reden om aan de bel te trekken.

Een van de grootste vloeken die je een ziel op deze planeet dan ook kunt meegeven is extreme gevoeligheid. Dit krijgen personen met de wolf als totemdier: zeer hoogsensitief zijn en een levensweg vol emotionele en fysieke mishandeling. Ik kan je verzekeren: dit is een garantie voor het maken van flink gestoorde mensen. Kijk maar naar Adolph Hitler, Donald Trump en Vladimir Poetin. Alle drie een extreme narcistische stoornis en dat in het geval van Hitler en Poetin nog gecombineerd met psychopathie en zeer hoge intelligentie. Maak je borst maar nat, zou ik zeggen. Trump en Poetin zijn nu onze leiders. Wat zegt dat over een bevolking die dit tolereert?

Nu zijn we gelukkig niet allemaal zeer sterke psychopaten, maar onaardig tegen elkaar doen is in veel gevallen wél de norm geworden. Ga maar kijken naar de social media: op Twitter, Facebook en via e-mail wordt volop ruzie gevoerd. Elkaar aanvallen, uitschelden en bedreigen is normaal. Ik zeg je: in een samenleving als de onze kun je beter het syndroom van Asperger hebben. Het is praktischer om je gevoelens te verdringen en extreem over je grenzen te laten gaan; precies de oorzaken van depressie en burn-out, ‘welvaart’-ziektes nummer 1.

Bovendien levert de bij jongens gekweekte handicap ‘mannelijkheid’ lompe en agressieve complicaties op. Zo noemde de beheerder van een ondernemershuis hier in de buurt een normale hulpvraag “lastigvallen”. Dit doet mij precies aan het gedrag van mijn vader en broer bij ons thuis denken. Ook het feit dat revolutionaire socialisten of mannelijke activisten hun kameraden in de strijd aanvallen is gestoord. Daarom kan ik aan de patriarchen zeggen: jullie tijd zit erop. De mannelijke man heeft een paar duizend jaar de tijd gehad om te besturen: kijk wat een puinhoop ervan is gemaakt. Planeet kapot, mensen ziek. Het is klaar.

We worden echter niet als elkaars vijand geboren, maar gemaakt. En nu zijn we in een tijd beland, waarin iedereen mag gaan kiezen: ga ik mijn medemensen, dieren, planten, de natuur en planeet goed behandelen of blijf ik een egoïstische psychopaat zonder empathie voor niemand? Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken? De personen die het laatste prefereren zullen hun eigen hel creëren en mogen daar zichzelf en hun soortgenoten het leven zuur maken. Maar degene die iets anders willen – meer positiviteit, liefde en verdraagzaamheid, elkaar fatsoenlijk behandelen, respect voor de natuur en andere wezens – zullen op een hoger plan komen te staan: de zogenaamde overgang van 3d naar 5d. Want het is nooit te laat om voor het licht en goedheid te kiezen.