Column – Area 51, aliens en een gelukkig leven

Vanmiddag hoorde ik het gerucht dat de Amerikaanse regering eindelijk zou hebben toegegeven dat er buitenaardse wezens op de geheime militaire basis Area 51 zouden zijn. Ik ben op Google gaan kijken en vond alleen een mislukte bestorming van Area 51 op 20 september, naar aanleiding van een Facebook-oproep waar binnen korte tijd wereldwijd 3,5 miljoen mensen op hadden gereageerd. “They can’t stop us all”, maar dat is helaas wel wat er gebeurde met de 150 mensen die er op die bewuste dag stonden: de militaire basis bleef dicht. Wel heeft de US Navy, al eerder dit jaar, officieel toegegeven dat er zogenaamde Unidentified Flying Objects bestaan, maar dat hoeft dan weer niet direct op buitenaards leven te wijzen.

Sinds mijn omslag 3 jaar geleden weet ik dankzij mijn gidsen dat mijn ziel van de ster Sirius stamt, dus, hallo, de buitenaardse wezens zijn al op aarde. Is dit schokkende informatie? Nee hoor, voor paranormaal begaafde mensen totaal niet. Jayne Jubb, die aura healings geeft in Amsterdam (voormalig werkneemster van de Shell, trouwens, en nog steeds bijzonder geïnteresseerd in exacte wetenschap) kan precies zien uit welk deel van het universum een ziel stamt: de Plejaden, Arcturius of Venus. Coach en healer Johannet van Hasz heeft bij mij vaak een vrouw van Sirius gezien: blauw, met grote ogen en een hoog voorhoofd, die telepathisch communiceert. Johannet kan haar verstaan.

Waarom de wetenschap hier geen onderzoek naar doet? Ik zou het niet weten. Volgens een psychiater in opleiding van het AMC zijn haar collega’s enorm bang voor hun reputatie. Pas als een met een idioot statement naar voren durft te komen (‘de aarde is niet plat, maar rond’) volgt de rest. Tot die tijd zet men de ketter van angst liever op de brandstapel. Zo is het voor paranormaal begaafde mensen zeer gevaarlijk om met een psychiater in gesprek te gaan. De laatste is zo overtuigd van zijn of haar eigen gelijk, dat je, voor je het weet, met een recept voor antipsychotica naar buiten loopt. Terwijl elke sjamaan toch écht tekens krijgt. Zo kom ik al twee jaar met verhalen over paranormale verschijnselen bij het AMC, maar de psychiater slaat er niet op aan. In mijn geval misschien ook wel gelukkig, want de beste man heeft geen andere optie dan mij gek verklaren. Dan heeft de Afrikaanse heksendokter meer verstand van zijn vak.

Maar behoor ik nu tot de personen die geloven in complottheorieën en het mogelijk achten dat er aliens gevangen zitten in Amerika? Ik ben nooit persoonlijk op Area 51 geweest, maar als ik weet dat mijn ziel niet van deze aarde stamt (ik ben overigens volledig als mens geïncarneerd 🙂 ) dan sluit ik niet uit dat er daadwerkelijk buitenaardse wezens zijn op deze planeet. Voldoende mensen herinneren zich een buitenaards bestaan, hebben UFO’s gespot en/of claimen er zelfs door ontvoerd te zijn. Er zouden volgens sommigen in de avondlucht zelfs gevechten tussen UFO’s te zien zijn.

Waarom weten de gewone mensen hier niks vanaf? Wederom moet ik het antwoord schuldig blijven. Ik heb in mijn 44 jaar op deze planeet (overigens een van mijn honderden levens op aarde) wel gezien dat de gemiddelde persoon erg eenvoudig te hersenspoelen is. En dat lijkt de laatste jaren nog wel gemakkelijker te gaan dan voorheen. We worden overspoeld met prikkels: reclame, tv, sociale media, internet. Zie daar je eigen weg nog maar in te vinden. En zolang het systeem waarin je opgroeit jou geen problemen oplevert zul je het volgen. De opstand komt pas er je erdoor wordt mishandeld of eruit getrapt. Tot die tijd zit je hoog en droog, dus waarom veranderen?

Toen ik vorige week flyers uitdeelde voor de Klimaatstaking is mij ook weer opgevallen dat een hoop mensen ontzettend moedeloos zijn: protesteren heeft geen zin, het is toch al te laat, de regering in Den Haag heeft de macht en het geld bepaalt alles. Tja, als iedereen zo denkt komen we natuurlijk geen steek verder. Daarom daag ik mensen uit om hoop te houden en zelf na te denken (als je daar niet te moe of gestrest voor bent). Wat voelt voor jou goed en wat niet? Wil je in verzet komen tegen klimaatverandering, het uitsterven van soorten en voor een beter leven op aarde? Doe dat dan. Zo biedt de Extinction Rebellion daar komende maandag de gelegenheid voor.

En of er een deep government zit in de VS waar wij geen weet van hebben? Ik weet wel dat dat land in deze en de vorige eeuw de meeste oorlogen is begonnen en de meeste staatsgrepen in andere landen heeft gepleegd of daartoe aangezet. Deze elite zou een reptiel-achtige buitenaardse soort zijn zonder geweten, die net als ik de kennis heeft hoe je als geest van het ene op het andere lichaam overstapt. Heeft onze westerse wetenschap dit ooit getest? Nope. En ik ben bang dat sommigen ook niet willen dat deze paranormale kennis naar buiten komt.

Zo heb ik gemerkt dat Facebook mij niet welgevallig is. Al 2 jaar wordt niet vermeld wanneer het mijn verjaardag is, dus geen felicitaties. Vorig jaar waren mijn gegevens gewist. Dit jaar stonden ze er wel en had Facebook ook keurig geïnformeerd of ik een inzamelingsactie voor een goed doel wilde. Op de dag zelf kwam er echter van niemand bericht. Ook de Facebook-pagina van de buurtorganisatie waar ik sinds kort werk, kon ik vanuit mijn account niet meer vinden. Daarnaast is sinds 2 weken mijn profielfoto op Whatsapp verdwenen. En ook stond er deze week plotseling een gesprek tussen mijn vriend en mij als bericht op mijn voicemail. Had hij mij per ongeluk met zijn broekzak gebeld? Beetje lastig met een smartphone. We zijn inmiddels overgestapt op Signal, maar zijn broekzak zou mij vanochtend weer hebben gebeld. Dit maal met Signal, dus ik heb van de week maar bij een electronicawinkel geïnformeerd met wat voor telefoon dealers bellen, die niet willen worden afgeluisterd.

Ben ik paranoïde? Ik hoop het. Maar ik weet wel dat we in een samenleving leven waarin elke beweging wordt geregistreerd. Onze mobiele telefoon is een permanent zendertje, waardoor je overal te traceren bent en voortdurend in de straling zit. Mensen, dieren en bomen hebben hier last van en dan heb ik het nog niet eens over het nieuwe 5G, dat ons energieveld enorm zal verstoren. Daarnaast checken we met vaste kaarten in op het openbaar vervoer en pinnen we volop in winkels. Een kwaad willende regering kan al je stappen volgen, je telefoon en laptop hacken en voor de eeuwigheid je zoekgeschiedenis op internet documenteren.

Hoe het ook zit, wie er ook aan de touwtjes trekt, ik zou willen dat we met zijn allen kiezen voor een gelukkiger leven, zonder haast, stress, tekort en eenzaamheid. Het eten groeit gratis en wonen is een recht, niet alleen voor de rijken. We zijn met zijn allen verstrikt geraakt in een slavensysteem dat nergens meer op slaat. Geld is geen middel meer, maar een doel. We doen er alles voor. Zelfs het opgeven van onze vrije wil, ons leven, onze gezondheid. We jakkeren elke dag naar een baan die we niet willen, voor brood op de plank en om producten te kopen waaraan we verslaafd zijn. Vakanties die we nodig hebben, omdat ons gewone leven ons zo ongelukkig maakt.

Lieve medebewoners van deze planeet, laten we kiezen voor de aarde, de dieren, de planten en elkaar. En houd toch op met dit waanzinnige systeem, dat nog versnelt terwijl het naar de afgrond beweegt. Nu is de tijd om aan de noodrem te trekken, of dat de bazen nu welgevallig is of niet.