Artikel paranormaal – Ascensie en de shift van 3D naar 5D

Ik kon van de week niet slapen en dat gebeurt zelden. Na een aantal uur woelen en af en toe wat lezen op mijn telefoon bedacht ik me dat dit de afgelopen paar jaar een paar keer eerder is gebeurd. Na zo’n half doorwaakte nacht voelde ik me de volgende dag gesloopt, maar vaak waren de kleuren intenser, had ik meer oog voor detail en rook ik ook beter. Sinds mijn omslag (twin flame-revolutie/crisis/burn-out/scheiding/ verhuizing) twee jaar geleden heeft de paranormale werkelijkheid mijn leven betreden. Ik krijg sindsdien tekens en nee: ik ben niet gek of psychotisch (dat dacht ik aanvankelijk wel, trouwens). Ook ben ik sindsdien vaak het begrip ‘ascensie’ tegengekomen en door dat proces lag ik wakker.

Energiewezens
Wij mensen zijn energetische wezens. Het lichaam is deze energie in vaste/dichte vorm, maar ieder van ons heeft ook een energie in en om zich heen waarmee je – grotendeels onbewust – andere mensen, situaties en entiteiten (voor de gemiddelde mens niet waar te nemen) aantrekt en afstoot. Dat is jouw energieveld. Alle mensen samen vormen een groot energieveld, waarbij fysieke afstand niet per se een criterium is voor nabijheid of verwijdering.

Het is eigenlijk logisch: ben je blij dan trek je andere blije mensen aan. Denk je dat je hele leven gaat mislukken, dan trek je bewust en onbewust mensen en situaties aan die dit script/deze leefregel zullen onderbouwen. Een fout script kan zeer verstorend werken. Heeft je vader je in jeugd mishandeld, dan heb je zeer waarschijnlijk onbewust de regel ‘een man in de meeste intieme relatie zal mij mishandelen’. Als volwassene zul je dan op zoek gaan naar een partner die op je vader lijkt, want dat is de energie die je kent. Dit is veiliger dan iets nieuws en onbekends als een lieve en betrouwbare man. Ook ontdekte ik in mijn vriendenkring dat ik onbewust vriendinnen had gekozen had die worstelen met een vergelijkbare gezinsachtergrond. Mijn energie had die van hun blijkbaar herkend, voordat ik me daarvan bewust was.

Collectief energieveld
Nu zijn mensen niet de enige energiewezens op deze planeet: ook de dieren, de natuur en zelfs de aarde zelf maken onderdeel uit van het collectieve energieveld. Om onze planeet, Gaia, leefbaar te houden moet de mensheid een verandering in bewustzijn ondergaan en nieuwe normen, waarden en prioriteiten aannemen. We weten al langer dat het voor het milieu 5 voor 12 is: de afname in bijen en insecten, vergiftigde landbouwgrond en rivieren en de plasticberg in onze leeggeviste oceanen. Om te zorgen dat we deze immense problemen gaan oplossen worden we wakker gemaakt, vanuit dimensies die de westerse cultuur met zijn eeuwige verstand niet erkent.

Twin flame
Niet iedereen krijgt de moker van Ware Liefde (twin flame) voor zijn hoofd. Voor mijn omslag kende ik dit begrip wel als ideaal, maar ik wist niet dat die andere zielshelft ook écht bestond. Nog minder wist ik dat deze relatie meestal niet duurzaam is, omdat je elkaars schaduwkanten spiegelt, waar vaak een van beide voor wegloopt. Horoscopen, numerologie en tarotkaarten vond ik vroeger een leuke hobby, ik wist niet dat dat wáar was. Hetzelfde geldt voor de tekens die ik krijg: ik ben er inmiddels aan gewend, maar in het begin geloofde ik mijn eigen ogen niet. Laat staan dat ik dacht dat ik nog spoorde toen ik begreep dat mijn ziel de ster Sirius als thuishaven heeft. Ook mensen uit vorige levens herkennen is een aparte sensatie. En inderdaad: deze kennis komt niet uit het verstand, maar uit je intuïtie en gevoel. Die net zo waar zijn.

Ophogen frequentie
‘Ascensie’ betekent het ophogen van de energie-frequentie, van alles dat leeft inclusief de aarde zelf. Licht vanuit ons Hogere Zelf (verbonden met de Bron/God) wordt verankerd in ons lichaam hier op aarde. Het Hogere Zelf is dat deel van onze ziel dat niet mee-incarneert en alwetend is. Je bewustzijn wordt verruimd en je systeem wordt ge-upgrade, zodat het meer licht kan bevatten. Het is alsof je een radio bent die zich afstemt op een ander hoger station. Lichtwerkers zoals ik ankeren ook energie voor de mensheid als geheel. De hoeveelheid ascensie-energie op aarde is afkomstig van de zon, de aarde en het collectieve bewustzijn van de mensheid en is op sommige dagen heel heftig.

Lichamelijke veranderingen 
Ascensie veroorzaakt veranderingen in het lichaam, zoals aanpassingen in de DNA-structuur en je cellen. Tijdens dit proces kun je bijvoorbeeld last hebben van slapeloosheid of een piep in je oren. Ook mentaal, emotioneel en spiritueel heeft de ascensie gevolgen. Het bewustzijn wordt verhoogd en mensen maken weer contact met hun ziel. We worden wakker geschud en herinneren ons dat we geen slaafse machines zijn die slechts een agenda afwerken, maar multidimensionele, spirituele wezens met een goddelijke essentie. Oude patronen van het ego (de in dit leven opgebouwde verdedigingsmechanismen), angsten en trauma’s worden doorbroken en tegen het licht gehouden. Je leert weer vanuit je hart leven in plaats van alleen met je verstand.

De wetenschap
Sinds mijn omslag twee jaar geleden heb ik me vaak afgevraagd, waarom de wetenschap deze fenomenen niet onderzoekt. Want hoe is het mogelijk dat de gemiddelde onderzoeker gelooft dat er niet meer is dan onze algemeen geaccepteerde werkelijkheid, terwijl ik overduidelijk bewijs kan leveren dat er meer is dan de westerse cultuur erkent. Je kunt een dag met mij op stap en ik kan je al mijn tekens laten zien. En ik ben natuurlijk niet de enige: meer mensen ervaren en weten wat ik weet. Ook de psychiatrie lijkt niet geïnteresseerd in een alternatieve werkelijkheid: iemand met mijn achtergrond in zware depressies wordt gek verklaard, opgenomen en krijgt antipsychotica.

3D
Het lijkt erop dat we enorm in onze versie van de werkelijkheid zijn gaan geloven en die is zeer beperkt (3D-bewustzijn). Wijken mensen daar vanaf dan wordt dat niet getolereerd: je wordt gek verklaard en verguisd. Voorouders bestaan niet, geesten bestaan niet. Zoals een psychiater in opleiding bij het AMC in Amsterdam deze week zei: je moet de rest meekrijgen. Anders sta je alleen met je verhaal tegenover een angstige en daardoor vijandige samenleving, die wel braaf het programma afloopt dat ze op school en van huis uit is aangeleerd.

Het schijnt dat de rijkste 1% van deze wereld, de mensen die werkelijk de macht in handen hebben, ook niet wil dat de gewone man en vrouw in opstand komen tegen het arbeidsregime en zijn of haar hart gaat volgen. Zolang iedereen zich de benen uit het lijf rent voor hun systeem, knijpen zij in hun handen.

5D
Maar ik heb het idee dat veel mensen genoeg beginnen te krijgen van deze manier van leven. Sterker nog, de aarde trekt het niet langer. Het is tijd voor verandering en die begint met jezelf, in je eigen buurt, met jouw vrienden en familie. Want van onze zogenaamde leiders, neem Mark Rutte of Donald Trump, moeten we het overduidelijk niet hebben. Hun weg loopt dood. Ik kies voor een leven in vrijheid van liefde, compassie, vrede, wijsheid en rechtvaardigheid; verbonden met mijn ziel en een hogere werkelijkheid (5D).

En of je nu gelooft dat er meer is of niet: als je deze waarden maar onderschrijft. Beschouw de ander niet als je vijand, maar zie dat hij/zij net zo is als jij. Respecteer elk levend wezen en de aarde, want iedereen is gelijk en het leven is heilig; al zou het volledig stoppen met de dood. Maar dat doet het niet