Column – Waarom het als vrouw niet gepast is om over seks te beginnen

In een wanhopig gebaar om met grof geschut nog contact te krijgen met mijn twinflame een paar jaar geleden, sms’te ik hem: “Ik wil met je vrijen, tenzij jij liever bij die andere vrouw bent.” Toen ik dit aan een goede vriendin vertelde viel haar mond van verbazing open: “Je hebt aan een man geschreven wat…?” Dit hoor je als vrouw blijkbaar niet te doen. Elke man zou daar volgens haar als een dolle op in zijn gegaan. Mijn twin helaas niet.

En zo las ik van de week over een zeemeermin, die gevangen en weer vrijgelaten door een visser, besluit naar hem terug te gaan. Als ze vanuit zee het strand betreedt, veranderen haar staart en schubbenhuid in een naakt vrouwenlichaam. En omdat ze het koud heeft (het is nacht) loopt ze, zo snel als dat op haar nieuwe benen kan, naar de cottage van de visser. Haar naaktheid is geen belemmering om assertief zijn huis in te lopen en direct door naar de slaapkamer. Ze heeft het nog steeds koud en hij zal warm zijn. Bij zijn bed aangekomen slaat ze de dekens terug, ziet dat hij bloot is en kruipt direct tegen hem aan. Zo simpel is het. Inderdaad, zou ik zeggen.

Ik ben als hetero vrouw (ik laat de lhbtqi-terminologie even ter zijde) gewend om op het vlak van versieren als eerste op een man af te stappen. Dat schijnen niet alle vrouwen te doen. Ik ben zelfs verbaasd en enigszins geïrriteerd als een man actief op mij afkomt, zonder dat ik daar groen licht voor heb gegeven. Wat gaan we nu krijgen? Ik doe niet aan andersom. Ik ben sowieso meestal 100 keer sneller dan de mannen waarop ik val. Een blauwtje lopen hoeft bij mij dus niet (die loop ik wel). Heb je van mij geen teken gekregen, dan ben ik niet geïnteresseerd. Waarbij mijn gedrag ook zeker op angst en een sterke behoefte aan controle zal wijzen.

Maar met een flinke dosis mannelijke energie, een versterkte planeet Mars in het sterrenbeeld Ram én nul aarde – alleen vuur, water en wat lucht – val ik op mannen, die over zeer veel vrouwelijke energie en enorm veel aarde beschikken. En hun gevoeligheid bezorgt me vaak hoofdpijn over wat ze nou eigenlijk willen; een klacht die hetero mannen in onze samenleving eerder uiten over vrouwen. Zegt zo’n man bijvoorbeeld ‘nee’, dan kan het ook ‘ja’ zijn; zegt hij ‘ja’, dan is het misschien ‘nee’. Of 15 minuten later plotseling weer ‘ja’, terwijl ík niks gedaan heb.

Zo deed mijn verlangen en het weifelen van mijn twinflame (onderwater, boven water heeft hij nooit een strobreed toegegeven wat hij voor mij voelde) mij op een gegeven moment tegenover een vriendin verzuchten: ik sla hem gewoon met een knuppel op zijn kop en sleep hem mijn hol binnen. Waarop we beiden in lachen uitbarstten en zij opmerkte dat ik nu écht iets verschrikkelijks had gezegd.

Tja, je kunt mij als 25-jarige Hollandse toeriste in een Parijse nachtclub zetten, ik pik er de duisterste, meest alchoholistische en moeilijkste Fransman uit; laat hem mij alleen met zijn auto naar het hotel brengen (mijn Canadese vriendin was al eerder vertrokken); geparkeerd bij de ingang bevredig ik hem op mijn initiatief met mijn mond en ben verbaasd als hij in paniek raakt bij het zien van een politieauto. Mag dat hier dan niet? Nee, de Parijse agenten zouden op heterdaad betrapt veronderstellen dat ik het oudste beroep ter wereld uitoefen..

Ik moet zelfs met schaamte bekennen dat ik bang ben dat er een #metoo-moment in mijn verleden zit, waarbij ik heel graag met een jongen wilde vrijen, maar hij daar eigenlijk nog niet helemaal aan toe was, achteraf bezien. En dat is ook een ding met gevoelige mannen: er moet worden gepraat en gewacht, terwijl ik simpelweg met ze naar bed wil. Hallo! Mond houden en mooi wezen. Is dat niet wat mannen eeuwenlang tegen vrouwen hebben gezegd?

Zoals een andere vriendin opmerkte, ik houd me niet aan de regels. Net als de Keltische maan- en vruchtbaarheidsgodin Rhiannon, die niet werd uitgekozen door een prins, maar zelf wel bepaalde met wie ze ging trouwen.

En tegelijkertijd is er dan ook weer een sterke man nodig, wil ik er als vrouw naast kunnen staan. Heeft mijn partner naar mijn idee niet genoeg in huis, dan heb je aan mij een man en wordt het niks. Dat wordt touwtrekken en de koppen tegen elkaar. Dus die meneer mag van goede huize komen, met een voorkeur voor sterke, ingewikkelde vrouwen, die achter een muur van kracht, stiekem heel erg lief zijn. Tja, dat dan weer wel.

 

http://sacredwicca.com/rhiannon