Artikel psyche/paranormaal – Hoe entiteiten mensen beïnvloeden

De psychiatrisch patiënt Philip O. vermoordde vorige zomer in de Amsterdamse metro een willekeurige man. Met een schilmesje ging hij zijn slachtoffer grommend te lijf te gaan en stak meerdere malen op hem in. Na zijn daad maakte O. een dansje, sloeg zich op de borst en likte het bloed van het mes. De gesloten afdeling van het AMC had O. met verlof laten gaan, want de psychiaters hadden geen idee hoe gevaarlijk hij was. Nu is hij chronisch paranoïde psychotisch verklaard. Maar in de rechtbank ontkende O. zijn daad stellig en zei dat hij niets had gedaan. De manier waarop de moord is gepleegd en zijn heftige ontkenning, doen mij vermoeden dat er meer aan de hand is. O. was niet de enige die handelde; er was ook een negatieve entiteit in het spel.

Philip O. heeft een geschiedenis van psychiatrische problemen en gewelddadige misdrijven. Hij is in Amsterdam geboren, maar grotendeels in Ghana opgegroeid. Pas op zijn 12e jaar begon hij met praten. Rond die tijd stak hij als eerste iemand met een mes in de borst. Deze geweldsmisdrijven met messen bleven zich herhalen. Uiteindelijk probeerde hij zelfs zijn moeder te wurgen, waardoor hij in het AMC terechtkwam. De psychiaters verklaarden O. schizofreen. Hij lijdt aan wanen en is praktisch altijd paranoïde psychotisch. Zo denkt hij dat de overheid camera’s in zijn ogen heeft ingebouwd, waardoor voortdurend met hem wordt meegekeken. Hij meent dat onbekenden een vloeistof in zijn buik hebben gespoten en dat er voodoo over hem is uitgesproken. De rechter heeft hem verminderd toerekeningsvatbaar verklaard en 5 jaar cel met tbs opgelegd.

O. is dus zeker ziek. Maar met zijn suggestie dat iets bovennatuurlijks als voodoo een rol speelt zit deze psychiatrisch patiënt er niet helemaal naast. Want het is wel degelijk mogelijk dat er paranormale entiteiten in het spel zijn, waarvan wij in het westen het bestaan niet (meer) erkennen. In het verleden hechtte de kerk geloof aan demonen en in de rooms-katholieke kerk krijgen priesters in opleiding nog steeds een cursus exorcisme. Maar de westerse samenleving heeft God en andere ‘bovennatuurlijke’ verschijnselen dood verklaard. En erkent de wetenschap het niet, dan bestaat het niet. Helaas hebben ook wetenschappers vooroordelen en blinde vlekken en zijn veel van hen zelfs domweg bang voor een werkelijkheid die radicaal afwijkt van hun wereldbeeld.

Aansturende gidsen

Sinds mijn gidsen (beschermengelen) 2,5 jaar geleden contact met mij hebben opgenomen, heb ik met eigen ogen kunnen zien dat willekeurige mensen wel degelijk kunnen worden ‘aangestuurd’. Mijn gidsen kunnen een andere persoon bijvoorbeeld dingen in de mond leggen. Des te gevoeliger je bent, des te gemakkelijker dat gaat. Zo begonnen tijdens mijn sjamanistisch ontwaken verschillende hoogsensitieve mensen in mijn omgeving uit het niets over Roodkapje (voor mij in die tijd van veel betekenis). Of ze flapten er andere zaken over mij uit, die ze niet uit zichzelf niet konden weten. Ik weet tegenwoordig ook direct wie van mijn kennissen of vrienden hoogsensitief is. Dat zijn personen die mij sms’en of appen op tijdstippen met een zogenaamd meester- of engelengetal, zoals 15:44 of 13:22. Dit kan natuurlijk toeval zijn, maar het gebeurt zo vaak, dat ik zeker weet dat mijn gidsen daarachter zitten; in samenwerking met de gidsen van de andere persoon.

Gevoeligheid komt in gradaties. Ben je heel gevoelig dan noemen we dat tegenwoordig hoogsensitief. Des te gevoeliger je bent, des te groter is je intuïtie: een radar voor het opvangen van tekens uit een hogere dimensie (ik noem dat de ‘andere kant’ ). En dan is er ook nog ‘hoge’ hoogsensitiviteit. Dat zijn de potentiële sjamanen, die over een zeer goed kanaal naar entiteiten beschikken.

In mijn buurt ken ik twee mannen met deze hoge hoogsensitiviteit. En ook ik als sjamaan heb die. Het is daardoor mogelijk om mij met hen op de seconde hun pad te laten kruizen. Een van de mannen is  druïde (sjamaan) en toen ik hem net kende ontmoette ik hem voortdurend op straat. We liepen elkaar zelfs letterlijk tegen het lijf. Sprak ik bijvoorbeeld met mijn dochter over hem in het park, dan liep hij op datzelfde moment achter ons langs. Vanaf de zomer – een aantal maanden later – heb ik hem ongeveer een jaar níet gezien, terwijl hij nog steeds bij mij in de straat woont. De andere man is niet actief bezig met zijn paranormale aanleg, maar vroeg weleens aan zijn ‘zielen’ (zo noemt hij zijn gidsen) of hij me mocht zien. Prompt ontmoette ik hem dan in de rij bij de apotheek of hij kwam precies van rechts uit een zijstraat fietsen, op het moment dat ik daar rechtdoor reed.

Tekens

Als ik ’s ochtends de deur uitloop en door de stad fiets geven mijn gidsen tegenwoordig altijd tekens. Ze weten dat ik op autokentekens met engelengetallen let – zoals bijvoorbeeld 499 of 577 – waarvan ik dan de betekenis op internet opzoek. Vaak als ik bij een stoplicht sta te wachten of de weg oversteek komt er precies een auto met deze dubbele getallen aanrijden. Zonder dat de bestuurder het weet wordt hij/zij aangestuurd door mijn en hun eigen gidsen om precies op dat moment op die plek te zijn. Hier merkt de persoon in kwestie niks van.

Waarom ik die tekens krijg en anderen niet? Ik ben sjamaan in opleiding. Ik beschik over de hoge hoogsensitiviteit om met de geestenwereld te kunnen communiceren en mijn gidsen willen dat ik uitdraag dat er meer is, dan wij menen te zien.  Zo ben ik een tijd bestookt (en nu nog steeds) met het getal 49. Als je engelengetal 49 googlet vind je: “De engelen vragen je direct aan je goddelijke opdracht te gaan werken.” Bij mij wordt daar schrijven mee bedoeld. Dat laatste heb ik weer gecheckt bij mijn helderziende coach, omdat ik op straat dol werd van de confrontatie met het getal 49. Auto’s met kenteken 49 stonden letterlijk voor mijn neus bovenop de rem. “Ik krijg schrijven door,”  zei ze toen.

Gekte?

Denk je nu: deze mevrouw heeft een gaatje in haar hoofd en is net zo gek als Philip O. (misschien wat minder gewelddadig)? Daar heb je een punt, want het gebied van sjamanistische kennis – de andere kant – is ook het gebied van de gekte. Als een sjamaan werkt met geesten of in een andere staat van bewustzijn verkeert – bijvoorbeeld door een psychiatrische crisis of drugsgebruik – dan ben je eigenlijk ‘gek’. Maar wat is dan het verschil tussen een sjamaan en een psychiatrisch patiënt?

Dat onderscheid is in onze westerse ogen klein, want met een zeer gevoelige aanleg ben je sowieso vatbaarder voor psychische ziektes. Zo leed ik aan zware depressies, die ik had opgelopen door trauma in mijn ouderlijk gezin. Want zo gevoelig zijn dat je aanleg hebt voor depressies en psychoses, betekent ook aanleg voor contact met de andere kant. Bovendien wordt een sjamaan zeer vaak tot haar/zijn vermogens geroepen door een psychose of semi-psychose. Bij mij was laatste het geval.

De sjamaan onderscheidt zich van de psychiatrisch patiënt, door het feit dat zij/hij met beide voeten op de grond blijft staan. Je bent geworteld/geaard en kunt onderscheid maken tussen iets dat echt gebeurt en verzinsels. Je weet het verschil tussen kennis die paranormaal is – wat ik de sprookjesverdieping noem – en wat daadwerkelijk op aarde plaatsvindt. Dat kan iemand die echt psychotisch is niet meer. Net als bij gewone mensen kan een psychiatrisch patiënt worden aangestuurd, maar door de labiliteit van de zieke persoon kan hij of zij zelfs worden beheerst door negatieve entiteiten of in het ergste geval volledig worden overgenomen.

Methodes van entiteiten

Hoe gaan die entiteiten dan te werk? Dit kan als volgt. Wanneer jij een avondje fors alcohol drinkt of andere drugs gebruikt dan zet je de voordeur van jouw geest/energieveld open voor bezoek. Eenmaal in jouw veld hebben deze onuitgenodigde gasten invloed. Daarom hangen er ook vaak entiteiten rond cafés, die een zachtaardig iemand in dronkenschap helpen veranderen in een woesteling. Want de voornaamste bezigheid van negatieve entiteiten op aarde is meesturen en meedeinen op de emoties van nog levende mensen. Deze zielen/personen zijn op het moment van hun overlijden niet overgegaan naar het licht, maar ze zijn per ongeluk of expres op aarde blijven hangen. Sommige mensen weten bijvoorbeeld na hun overlijden niet dat ze dood zijn. Entiteiten worden aangetrokken door gelijke frequenties. Negatieve entiteiten vibreren mee op emoties als woede en haat; narcisten hebben bijvoorbeeld vaak entiteiten bij zich. Ook zijn ze dol op angst en verslavingen aan alcohol, drugs of seks.

Des te zwakker jouw energieveld is, des te gemakkelijker je te beïnvloeden bent. Zo is het mogelijk dat door mishandeling zielsdelen uit shock uit het energieveld van een kind vluchten. Deze compartimenten staan dan leeg en klaar om een nieuwe bewoner te ontvangen. In het ergste geval is het zelfs mogelijk dat je hele ziel door een negatieve entiteit (‘demoon’) wordt ontvoerd naar de andere kant. Een goede sjamaan kan je ziel proberen terug te halen; de psychiater níet, want die heeft hier totaal geen verstand van.

Door kindermishandeling gebeurt het ook dat een persoon zeer slecht kan aarden. Een helderziende ziet dat je energieveld niet geankerd is in de vloer. Het heeft geen wortels. Daardoor kun je moeite hebben om volledig aanwezig te zijn en met beide voeten op de grond te staan. Dit maakt labiel of kan zelfs een aanleg voor psychoses opleveren. Je geest vlucht als het ware van de als zeer onveilig ervaren begane grond naar de sprookjesverdieping. Zo kwam een jongen die aan psychoses leed dankzij hardlopen van deze ziekte af. De fysieke beweging maakte dat hij volledig in zijn lijf kwam; zijn energieveld zakte. Hij kon zich ankeren en raakte daardoor niet meer verzeild in het gebied van de gekte.

Philip O.

Terug naar Philip O. De sturing door gidsen en entiteiten is niet te merken. Jij denkt jouw gedachtes; jij voelt jouw gevoelens, alleen is de bron ongemerkt anders. Er zouden wél alarmbellen moeten gaan rinkelen op het moment dat jij het idee krijgt om je buurman te doden. O. luisterde vlak voor de moord naar zogenaamde Jamaicaanse ‘murder music’, die aanzet tot haat en moord op homo’s. Muziek maakt dat je goed in contact komt met je gevoel. Zo kwam O. in combinatie met de gewelddadige teksten in de juiste stemming voor zijn gruwelijke daad. Hij is psychisch ziek en labiel, alias zeer sensitief en ongeaard, dus relatief gemakkelijk aan te sturen. De entiteit heeft zelfs de muziekkeuze van dat moment kunnen beïnvloeden.

Ook het feit dat O. bij zijn geweldsmisdrijven steeds een mes gebruikte, kan duiden op de voorkeur van de entiteit voor dit wapen; hoewel een schilmesje natuurlijk ook gemakkelijk beschikbaar is. Er is voor een moord met zo’n eenvoudig keukenmesje wel zeer veel kracht nodig (lichamelijk én geestelijk), waar de gemiddelde mens waarschijnlijk niet over beschikt. Je zult meerdere keren zeer hard op iemand moeten kunnen insteken om hem te doden. Er lag volgens getuigen dan ook veel bloed in de metro. Het rondedansje na de moord en het aflikken van het mes klinken naar een zeer ziek mens én een demoon. Het is mogelijk dat deze entiteit al O.’s hele leven bij hem is. Want entiteiten kunnen meereizen in je energieveld; dan is er sprake van een zogenaamde walk-in.

Een sterk argument dat hier sprake was van een negatieve entiteit is het feit dat O. zegt zich de daad écht niet te kunnen herinneren. En ik geloof hem. Op de zitting zei hij: “Ik wil met deze grapjes niet meewerken, ik word als een aap behandeld terwijl ik niets heb gedaan.” En na deze woorden wilde hij terug naar zijn cel. De meeste daders die weten dat ze een misdaad hebben begaan (ook al geven ze dat niet toe), willen wel bij de rechtszaak zijn om zich zo goed mogelijk te verdedigen en zo een lichtere straf te krijgen. O. lijkt écht te denken dat hij volledig voor de gek wordt gehouden en dus hoeft hij zich in zijn optiek ook helemaal niet te verdedigen.

Psychiaters versus sjamanen

Onze psychiaters beschikken helaas niet over deze kennis. Sterker nog, die verklaren ze voor gek; wat ik zeer onverantwoord en gevaarlijk vind. Een sjamaan zou je een soort psychiater kunnen noemen, een dokter van de ziel die is aangewezen door de geestenwereld. Ook al beschikt deze vrouw of man niet over een universitaire diploma. Het pad van de sjamaan is een van de zwaarste levenspaden en opleidingen die er is. Er komt een ‘nacht van de ziel’ bij kijken en een bijna-dood-ervaring. Als je mijn achtergrond kent, weet je waar ik het over heb. Dit gewicht wordt gehangen aan een persoon die anderen mag genezen. Dat een westerse psychiater meent dat hij/zij alleen op basis boekenkennis dit ambt kan bekleden is in de ogen van een sjamaan (en de geestenwereld) bijzonder merkwaardig.

Het gebrek aan vakkundigheid is volgens mij ook de reden dat er in de psychiatrie zo ontzaglijk veel fouten worden gemaakt: misdiagnoses, verkeerde medicijnen, enzovoort. Een psychiater moet alles namelijk met zijn verstand bedenken, terwijl een goede sjamaan wordt  geïnformeerd door eigen gidsen én die van de patiënt. Gidsen van een kundige sjamaan zijn zeer betrouwbaar en weten altijd meer dan de mens: zij overzien namelijk het totale plaatje van ons leven hier op aarde. En een goede sjamaan maakt onderscheid tussen eigen gedachten, gidsen en andere entiteiten.

Bij een sjamaan had Philip O. geen verlof gekregen en ook andere levensgevaarlijke tbs’ers zouden niet een middag alleen in het bos mogen wandelen. Ernstig geesteszieke of – door entiteiten –  gestoorde mensen kunnen zeer goed zijn in het verbergen van hun aandoening. Des te intelligenter de patiënt, des te gemakkelijker dat gaat. Dat heb ik bij mezelf en andere mensen in mijn omgeving kunnen waarnemen: psychiaters zijn zo om de tuin geleid. En de enige oplossing die ze voor ernstige kwalen hebben is medicatie.

De moord in de Amsterdamse metro is zeer tragisch, in de eerste plaats voor het slachtoffer, maar ook voor de dader. Psychiaters zouden meer open moeten staan voor alternatieve geluiden en een – voor hen vreemde –  bovennatuurlijke wereld. Als een vakkundige sjamaan zou meewerken aan de behandeling van psychiatrisch patiënten kan er veel leed worden voorkomen, omdat ook de intuïtie als bron van kennis wordt ingezet. Maar ik weet niet hoe ik aan de ‘objectieve’ wetenschap duidelijk kan maken, dat de wereld niet plat is, maar rond. Ik vrees dat er dan eerst nog een paar doden moeten vallen.

 

Nog een voorbeeld:

https://nos.nl/artikel/2245281-parkland-schutter-in-eerste-verhoor-ik-hoor-stemmen.html

 

Artikel over de metromoord in juli 2017 inclusief een reconstructie:

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/de-metromoord-alle-instanties-faalden-en-toen-was-joost-dood~b73041fb/