Artikel paranormaal – Over het krijgen van tekens

Sinds mijn omslag, nu bijna 3 jaar geleden, krijg ik dagelijks tekens. Tekens? Ja, tekens. Ben ik psychotisch? Nee, ik ben niet psychotisch. Ik denk niet dat iemand die rijp is voor de inrichting (en ik kan het weten) een historisch onderzoeksproject kan leiden, zelfstandig wonen, voor een kind zorgen en bestuurslid  van een huurdersvereniging kan zijn. Dus ik hoop dat de atheïsten voor 1 tel hun ongeloof kunnen opschorten. 

Zo stond ik vanavond op de brug bij de Brouwersgracht naar een zwaan te kijken. Op dat moment reed er achter mij een auto langs. Ik zou niet hebben omgekeken, als uit het voertuig niet Blue Monday van New Order had geklonken. En precies die paar seconden van dit lange nummer, die ik het allermooist vind en écht een ultiem hoogtepunt. Dus ik keek om en op de nummerplaat zag ik het nummer 77. Daarmee bedoelen mijn gidsen “je bent sterk en doet het goed”.

Engelengetallen

Hoe ik dat weet? Google engelengetal 77 en je vindt “Gefeliciteerd! Je bent in mentaal en fysiek opzicht op de goede weg. Houd je aan je voornemens en sta je mannetje” (vrouwtje/mensje 🙂 ). Ben ik gek, doe ik aan ‘magisch denken’ en is het nummer 77 toeval? Dat zou kunnen. Het is slechts 1 auto, maar in combinatie met die muziek op exact dat punt van het nummer? Ik denk het niet.

Zo vond mijn initiatie – anderhalf jaar geleden op straat – plaats door me met hulp van het nummer Love u more van de Rotterdamse DJ Paul Elstak de juiste straat in te lokken. Er liep een wegwerker met een draagbare installatie, die mij leidde. En natuurlijk had ik ook mijn gezond verstand en was dit een van de twee wegen naar mijn huis. Het frappante is dat ik dit nummer in jaren niet had gehoord en totaal was vergeten dat ik het zo goed vind. Het is nota bene gabberhouse en ik houd eigenlijk helemaal niet van house, maar om het belachelijk hoge ritme moet ik erg lachen en het nummer maakt me blij.

Dode kraai en de heilige wetten

Vervolgens vond ik in die straat onder een boom op zijn kop een dode kraai. Zoiets had ik nog nooit gezien en ik voelde dat dit een inwijding was. Google bovendien ‘dode kraai’ en je vindt een verhaal over de linkshandige bewaker van de heilige wetten. Deze gelden voor ons hele universum en gaan bijvoorbeeld over gelijkheid, rechtvaardigheid, eerlijkheid en liefde (inderdaad een hogere wet). Het is niet de verlichte, witte, Europese man die deze grondbeginselen heeft bedacht. Die bestaan al zo lang er een vorm van leven is in ons heelal.

Waarom moet ik voor de betekenis van een teken op internet kijken en hoe weten mijn gidsen dat ik dat doe? Tja, het is praktisch. Zeker als je je communicatie met je ‘beschermengelen’ nog moet ontwikkelen. Zo heb ik een hekel aan het lawaai van auto’s en de ruimte die ze innemen, maar die nummerborden zijn verdomd handig in combinatie met de lijst van engelengetallen en hun betekenis op internet. En mijn gidsen gooien in het dagelijkse leven meerdere malen beelden of symbolen voor mijn voeten, waardoor ze me opvallen, bijvoorbeeld een nieuw totemdier; waarvan ik de betekenis dan weer opzoek in boeken of online.

Wat dat betreft beweeg je je als sjamaan dóor deze wereld, maar ben je niet helemaal ván deze wereld. Voor mij is er altijd een sprookjesverdieping in onze aardse werkelijkheid aanwezig. Het is een kwestie van ‘geaard psychotisch’ zijn: je krijgt tekens, die op een bovennatuurlijk niveau functioneren, terwijl je niet de gekte ingaat. Meen je dat het signaal krijgt dat je van een brug moet springen, dan gaat de aarde-verdieping in 99,99 procent van de gevallen voor. En anders staan de politie en de witte jassen je vervolgens beneden wel op te wachten. Dan kun je maar beter een goed verhaal hebben, want zonder dat draai je als schizofreen het gekkenhuis in, met antipsychotica voor de rest van je leven.

Oude kennis

Is deze kennis nieuw? Nee, de kennis van bovennatuurlijke verschijnselen en sjamanisme is al zo oud als de mensheid zelf en wordt gedeeld door sjamanen over de hele wereld. Helaas zijn mensen ontzettend bang voor inzichten die hun wereldbeeld dreigen te veranderen; die hen vertellen dat de aarde rond is en niet plat. Angst maakt agressief: zie daar een christelijke kerk vol witte mannen, die paranormaal begaafde vrouwen als heks op de brandstapel zet. Ik heb recent gemerkt dat zelfs in deze tijd dit soort gevoelens nog een rol spelen.

Wil ik daarom dat iedereen zich stante pede tot de paranormale werkelijkheid bekeert? Dat lijkt me nergens voor nodig. Leef je leven, zoals je altijd al deed, met respect voor jezelf/je ziel, de mensen en dieren om je heen en de planeet. Laat af en toe 1 tel de gedachte toe dat er meer zou kunnen zijn. Probeer een paar minuten per dag de rust te nemen om te mediteren en te luisteren wat er van binnen bij je speelt en wat er aan ideeën in je opkomt. Doe wat jou en anderen blij maakt en waar je energie van krijgt. Je bent op deze planeet niet als een slaaf van het kapitalistische systeem geboren, dus richt ook niet zo je leven in. Je bent vrij om het goede te doen. En laat je niks anders wijsmaken.

 

Tips!

https://www.orakels.net/numerologie/engelengetallen

https://online-orakels.nl/orakelkaarten/medicijn-kaarten/kraai