Artikel – Over liefde en resonerende velden

Als je mijn artikelen volgt weet je inmiddels waarschijnlijk wel dat de revolutie in mijn leven (nu 3 jaar geleden ingezet) is begonnen met het ontmoeten van mijn twinflame (de andere zielshelft). Ik weet nu dat mijn Hoger Zelf samen met mijn gidsen deze wake-upcall, voordat ik incarneerde, zorgvuldig hebben geënsceneerd in mijn levensplan. De Ware Liefde die ik voor die man voelde is de drijvende kracht achter mijn scheiding, crisis/burn-out en verhuizing geweest. Maar nu is de vraag: hoe konden mijn ziel en gidsen zó zeker weten dat mijn incarnatie voor zijn incarnatie zou vallen? Het antwoord komt uit de natuurkunde: resonantie. Mijn energieveld, op zielsniveau, resoneerde intens met het zijne.

Check de definitie voor ‘resonantie’ (van het Latijnse woord ‘resonare’, klinken) op Wikipedia. Het is een natuurkundig verschijnsel dat voorkomt bij trillingen. Een trillend voorwerp kan een ander voorwerp laten trillen, doordat een tussenstof deze trilling doorgeeft. In het geval van mijn twinflame en mij (hij woont in België) in de eerste plaats e-mails. Als het andere voorwerp in het ritme van de oorspronkelijke trillingen gaat meetrillen heet dat resonantie. Bovendien kan de trilling van voorwerp 2 veel sterker zijn, dan je op basis van de aanstoting zou verwachten, omdat de trilling weerklank vindt. Mijn twin had bijvoorbeeld precies dezelfde interesses als ik, dus dan deel je al veel en word je eerder geraakt.

Ik lees nu zelfs op Wikipedia waarom ik door deze resonantie veel harder aansloeg dan hij. “Bij objecten met een kleine interne demping, bijvoorbeeld metaal of glas, is resonantie sterker dan bij een object met een grote interne demping (zoals hout)”. Ik heb in mijn geboortehoroscoop nul aarde, voornamelijk water, vuur en wat lucht, dus ik werd door de resonantie van mijn sokken geblazen. Energievelden kunnen namelijk ook over een grote fysieke afstand met elkaar in contact staan (dat komt volgens mij door het feit dat de afstand op aarde te verwaarlozen is ten opzichte van de lichtsnelheid). Ik had het gevoel dat er in een vliegtuig een raampje openging en ik erdoor naar buiten werd gezogen. De enige manier waarop ik dat effect kon beëindigen, was door het contact acuut te verbreken en zo onze velden te scheiden.

Mijn twin daarentegen had als astrologisch teken stier veel meer aarde. Bovendien had ik gevraagd of mijn liefde voor hem zo groot mogelijk mocht worden, terwijl hij in intense bindingsangst eigenlijk alles heeft geprobeerd om mij op afstand te houden. Als man van 1.40 m is hij zijn hele leven door vrouwen én zijn eigen vader als onooglijk uitgelachen, dus hij sloot volledig uit dat deze verliefdheid goed kon aflopen. Bovendien was ik ook nog eens getrouwd met kind.

Staande golf

Wikipedia beschrijft bij het fenomeen resonantie ook de ‘staande golf’. “Resonantie treedt op bij eigenfrequenties of natuurlijke frequenties. Dit zijn frequenties waarbij in het object een staande golf kan optreden.” Een staande golf is “een golfverschijnsel veroorzaakt door interferentie (red. samen- of tegenwerking) van twee golven met gelijke frequentie (red. hoe vaak iets gebeurt/trillingsniveau) en amplitude (red. golfhoogte) maar tegengestelde voortplantingsrichting.” Daardoor ‘loopt’ de golf niet, maar blijft die stilstaan, want alle punten in een staande golf gaan – in tegenstelling tot een lopende golf – tegelijkertijd door de evenwichtspositie. Er ontstaan ‘knopen’ en ‘buiken’, waarin de amplitude twee keer zo groot als die van de twee voorwerpen los van elkaar.

Golvende betonnen brug

Mijn leraar natuurkunde op de middelbare school liet ons bij de bestudering van het  verschijnsel resonantie een filmpje zien van een betonnen brug in Amerika, die van tijd tot tijd resoneerde met de plaatselijke windsnelheid. Het gevolg is dat je op zo’n resonantiemoment de brug zag golven en op en neer deinen alsof het wáter was. Die brug is natuurlijk snel gesloopt, want daar wordt je auto afgeslingerd. En daarom moet er ook altijd goed worden gerekend bij het bouwen van wolkenkrabbers, zodat ze niet plotseling staan te zwabberen in de wind (overigens moet zo’n hoog flatgebouw wel iets kunnen bewegen, anders breekt het bij een storm, maar dat is weer een ander verhaal).

Liefde

Bij resonantie “zal het object sterk gaan trillen…zelfs als de aanstoting gering is. Buiten de resonantiefrequenties zal het systeem slechts weinig trillen. Tijdens resonantie is de amplitude van de trilling binnen de eigenfrequentie veel groter dan binnen de eigen frequenties.” Deze resonantie en het voorkomen van de staande golf is verliefdheid! Want je ontmoet iemand met wiens energieveld-frequentie je kunt resoneren en je systeem gaat trillen, wat bijvoorbeeld leidt tot vlinders in je buik. Sterker nog: er kan een staande golf ontstaan en je wordt verliefd! Het fenomeen resonantie verklaart dus ook waarom je niet op iedereen verliefd kunt worden. Tenminste, niet truly, madly, deeply, zoals bij je twinflame of een soulmate. Hun veld is opgebouwd uit dezelfde energiefrequenties als die van jou!

Afbranden van het ego

Het effect van de ontmoeting met je twinflame kan ook zijn dat de liefdeskracht jouw ego (de in de loop van je leven opgebouwde verdediging van je ziel) eraf ‘brandt’. Je ego zijn aanpassingen die de incarnatie actief heeft gemaakt (dus het veld verbogen of bijgebogen) om niet meer op zielsniveau gekwetst te worden. Ik was bijvoorbeeld erg kattig in de 1e klas van de lagere school. Dat was niet aangenaam voor mijn klasgenoten, maar wel zeer bruikbaar thuis waar een heel gezin op mijn nek zat.

Mijn twinflame, als andere zielshelft, spiegelde veel van mijn patronen. Hij haat bijvoorbeeld vrouwen op relatieniveau, ik haatte door mijn zeer tirannieke vader onbewust mannen op relatieniveau. Pas toen ik vanuit mijn liefde voor hem begreep dat het leven voor mannen óok niet gemakkelijk is (je bent 1.40 en hoe kom je in godsnaam aan een vrouw/je bent 1.40 en hoe word je in godsnaam als mannelijke man serieus genomen) heb ik mijn haat kunnen laten varen. Mijn script (een onbewuste basisregel in je leven) dat een man in een relatie uiteindelijk altijd een rotzak is (en je scripts wil je waar maken) heb ik toen kunnen loslaten.

Mijn theorie is zelfs dat op natuurkundig, energetisch niveau het effect van zijn trilling op mijn veld egofrequenties losmaakt, waardoor de ziel beter doorkomt. Bij resonantie treedt er namelijk “periodiek energie-uitwisseling op. Bij een massa-veersysteem wordt telkens de potentiële energie in de veer als deze uit zijn ruststand is (bijvoorbeeld uitgerekt en gespannen), omgezet in kinetische energie van de massa.” Dus “voor de elektrische resonantiekring treedt er uitwisseling van elektrische veldenergie (mijn twinflame) en kinetische energie (in mijn systeem) op”.

De liefde voltrok een transformatie en heling in onze beide systemen, los van elkaar. Hij belandde door mij in een depressie (zijn script werd doorbroken dat vrouwen hem niet moesten) waardoor hij zich geen lelijk eendje meer voelde. Ik heb allerlei ongunstige programmeringen vanuit mijn ouderlijk huis uit mijn systeem kunnen gooien. Verliefdheid is dus een staande golf. En dat de impact van de twinflame zo intens is, is precies uit het fenomeen resonantie te verklaren: je veld resoneert het heftigst met deze persoon. En zo ook bij soulmates: je slaat veel zwaarder uit.

Zoals Frankie goes to Hollywood zong in The power of love (1984):

The power of Love

A force from above

Cleaning my soul

Flame on burn desire

Love with tongues of fire

Purge the soul

Make Love your goal

Liefde is heilig. Het is een God/Bron-gegeven frequentie tussen twee velden en het is een godsgeschenk als je dat in je leven tegenkomt. Ware Liefde weggooien? Romeo die Julia mishandelt? Daar had ik nog nóoit van gehoord, maar helaas komt dat in onze 3d-wereld wel veel voor. Dus respecteer je staande golf de volgende keer dat je een fantastische persoon tegenkomt. Resoneert hij/zij met je Ziel (en niet je ego) mijn advies is duiken, vallen, springen, gaan! Want Liefde is een Hogere Wet en niet gehoorzamen heiligschennis.

 

Frankie goes to Hollywood – The Power of Love