Artikel – Het bestaan van energievelden

Voor de mensen die energievelden maar klets vinden: vanaf dag 1 dat ik via de app contact had met mijn nieuwe vriend (nu een paar maanden geleden) heb ik de verbinding tussen onze energievelden gevoeld. Waar en hoe dan, zul je je afvragen, en hier komt een wat intiem detail: bij het wortelchakra, dat in onze bekkenbodem ligt, tussen de anus en de geslachtsorganen. Dus ik voel het bij mijn vagina. Als hij aan mij denkt, of ik aan hem, wordt het warm of voel ik beweging. Vaak belt hij op zo’n moment, of stuurt een bericht. En dan zeg of schrijf ik meestal: “Ik wist al dat je aan me dacht.”

Het wortelchakra is het eerste chakra en staat voor gronding (verbinding met de aarde) en levensenergie. Het wordt in de eerste 6-7 jaar van ons leven gevormd en zorgt als het goed ontwikkeld is dat we ons veilig voelen en vol vertrouwen. Dan sta je in je kracht. Heeft het in je vroege jeugd aan veiligheid ontbroken dan heb je moeite met je stabiel voelen, grenzen aangeven in relaties of je zaken op orde krijgen. Is je aarding erg beschadigd dan kan dat zelfs tot psychoses leiden.

Je moet overigens niet te veel in het energieveld van andere mensen zitten, want dan kun je ook iemands angsten oppikken. De frequentie van jouw veld kan zo door een ander omlaag worden gebracht. Je verliest jezelf zeg maar of het voelt niet comfortabel voor de andere persoon. Je kunt zo ook makkelijk energie naar een ander lekken, als diegene een grote aantrekkingskracht op je heeft.

Hoe is het mogelijk dat er fysieke afstand is en dat velden elkaar toch raken of overlappen? Volgens mij is de oplossing het verband tussen energie, massa en de lichtsnelheid (Einsteins bekende formule E=mc2). Als energie bestaat uit massa, vermenigvuldigt met het kwadraat van de lichtsnelheid – 299 792 458 meter per seconde – dan is de fysieke afstand op onze planeet verwaarloosbaar. Zo zijn we allemaal in een groot energieveld met elkaar verbonden, waarbij de een meer kracht heeft dan de ander om het veld in beweging te brengen.

Dus overweeg jij bijvoorbeeld om je oom op te bellen, dan zit je al in zijn energieveld te prikken. En dan kan het gebeuren dat je hem opbelt en hij zegt: “Hé, ik zat net aan je te denken!”. Als mensen een band met elkaar hebben dan lopen er tussen de energievelden ook letterlijk energiekoorden, die de velden met elkaar verbinden. Is je relatie uit, dan is het vaak handig om die koorden ook weg te laten halen, anders blijf je met die persoon in verbinding en kom je niet los van hem of haar.

Het bestaan van energievelden is dus geen abracadabra voor zweverige types. Het is echt. Mensen zijn in wezen geïncarneerde energievelden, waarbij de energie vorm geeft aan het lichaam. Op die manier kunnen emotionele problemen ook daadwerkelijk tot kanker leiden, maar – zoals ik laatst tegen een arts van het AMC zei – als de kanker al in je lichaam is genesteld, kan alleen een figuur met de kracht van Jezus je op energieniveau genezen (en daar lopen er niet veel van rond). Dus moet je ook bij een gewone dokter met chemokuren, bestraling en/of operaties aan de slag.

En gaan we over – ik bedoel sterven – dan verlaat de essentie van ons energieveld – de ziel – weer het lichaam om zich bij het Hoger Zelf te voegen. Een helderziende vriendin ziet bij een overlijden ook letterlijk energie opstijgen. De ziel moet dan via de tunnel van licht actief het aards systeem verlaten, anders zal het blijven dwalen als entiteit. Sommige mensen zijn echter zo beschadigd dat ze expres na hun dood blijven rondhangen, om zich te voeden aan de woede of angst van nog levende mensen. Dit zijn zogenaamde negatieve entiteiten, waarvan het er op aarde stikt, omdat er nog weinig sjamanen zijn, die die zielen naar het licht kunnen overbrengen. De westerse wetenschap heeft deze kennis immers dood verklaard. Maar dat is dus onterecht.