Artikelen

Het systeem dat aanzet tot zelfmoord

Na zo’n 46 jaar op deze planeet te hebben rondgelopen ben ik niet meer zo onder de indruk van de staat van onze beschaving. Is de mens goed? Ik zou eerder zeggen: geneigd tot alle kwaad. Er wordt een prachtig plaatje van onze technologisch geavanceerde beschaving opgehouden, maar intussen lopen veel aardebewoners arm, depressief, burn-out en/of verslaafd rond.

Kinderen krijgen al ingeprent dat je geen recht op gratis eten of een woning hebt. Daar ben je dan blijkbaar niet goed genoeg voor en er is altijd tekort. Voor alles moet je op deze planeet betalen en tegen de tijd dat een jongere op zichzelf gaat wonen is er geen huis noch geld om in je basisbehoeften te voorzien. Als je gelukt hebt, slim bent en je ouders zijn rijk dan kun je gaan studeren. In de Verenigde Staten levert dat in veel gevallen een levenslange schuld op, waardoor je eenmaal afgestudeerd wel op zoek moet naar een baan in het systeem.

De omgangsvormen tussen mensen vind ik in veel gevallen barbaars. Het recht van de sterkste geldt en met zwakke mensen mag je doen wat je wilt, als je er maar mee wegkomt. Bij een ontmoeting tussen de ene planeetbewoner en de andere wordt er onbewust direct gekeken: ben jij sterker dan ik en heb je meer geld en een goede baan? Dan behandel ik je behoorlijk en ben ik aardig. Is de medemens daarentegen zwakker (psychische problemen, slechte baan) dan is elke slechte behandeling geoorloofd, zolang je maar geen gevangenisstraf krijgt.

Het verschijnsel dat een mens totaal geen empathie meer heeft noch beschikt over een geweten bij wat hij de ander aandoet heet psychopathie en dat is helaas een stoornis waar heel veel mensen aan lijden. Ga eens kijken naar een vluchtelingengevangenis in Griekenland, in een asielzoekerscentrum in Nederland of bij doodgevroren vluchtelingen aan de Poolse grens: dat is de staat van onze ‘beschaving’.

Rijkdom wordt niet gedeeld, maar opgepot door de lucky few (bij de First Nations in Noord-Amerika was dat zeer onbehoorlijk). De rest van de planeet slikt dit hiërarchisch systeem voor zoete koek. Dat er meerdere en mindere mensen zijn wordt je ook met de paplepel ingegoten. De witte hoger opgeleide man staat nog steeds bovenaan. Leef je in Afrika dan behoor je nog steeds tot een ‘derde wereld’. Ook de mens met een verstandelijke beperking of psychische ziekte kan het schudden. Die worden opgesloten in armoedige inrichtingen. Fascisme heet dat, toch?

Als je aan mensen vraagt: geef eens een eerlijk antwoord, vind je het leuk om hier te zijn, ben je echt gelukkig? Dan ben ik bang dat ze nee zeggen. Ze hebben een baan die ze vreselijk vinden, maar ja er moet brood op de plank komen. In hun vrije tijd gaan ze shoppen of drinken om de leegte te bestrijden, men slikt antidepressiva (in Aldous Huxleys Brave New World heet dat ‘soma’) en voelen zich eenzaam. Er worden vechtscheidingen met een ex uitgevochten of de huidige partner mishandelt. Op internet gooien ze met modder om hun eigen frustratie te kunnen botvieren.

Als je dit op een paranormaal niveau bekijkt dan worden mensen met een ziel en goed geboren. Vanaf hun geboorte echter zal de ziel door akelige ervaringen niet volledig willen incarneren/aarden. Ook vluchten er door trauma zielsdelen weg. Daarvoor in de plaats kunnen negatieve entiteiten komen, waarvan er op deze planeet hordes rondzwerven. Voornamelijk mannen, die zich voeden aan laag frequente emoties als angst, woede, depressie en pijn.

Onder de agressie en barbaarsheid van mensen heeft de natuur, de medemens en dieren zwaar te lijden. Dieren groeien op voor de slacht in een soort concentratiekampen of hun wilde leefomgeving wordt kapotgemaakt (bijvoorbeeld de nog steeds voortdurende kap van het regenwoud in Brazilië). De planeet aarde functioneert binnen ons universum samen met een planeet in het Orion-stelsel op het laagste niveau. Wat gebeurde er met een verlichte persoon als Jezus? Hij werd vermoord.

Ik roep elke planeetbewoner op vandaag in de spiegel te kijken of je gelukkig bent en je medemens fatsoenlijk behandelt. Laat jij je drijven door haat en wraak? Je hebt een geweten en hoeft je niet over te geven aan narcistische neigingen om naar onder te schoppen en naar boven te likken (een van de leidende programmeringen op aarde). Er staan gidsen/beschermengelen naast je die elke stap zien die je maakt. Weleens van karma gehoord? Je krijgt alles terug wat je uitzendt. Als het niet in dit leven is, dan wel in het volgende.

Ik weet nog dat het voor de Corona-p(l)andemie normaal was om op stations te horen dat er weer eens ‘een aanrijding met een persoon’ was. Een wereld waarin het normaal is dat mensen zo wanhopig worden dat ze voor treinen springen, dat kan echt niet. Maar ik begrijp het wel, aangezien ook onze psychiatrie op het niveau van middeleeuwse kwakzalvers functioneert.

Kwamen ze vroeger met bloedzuigers aanzetten, tegenwoordig zijn het pillen. Het enige dat psychologen snappen zijn DSM-labels en zelfs daarvan weten ze niet wat die inhouden. Het verschil tussen autisme en hooggevoeligheid? Ze hebben géén idee. Psychose versus helderziendheid? Ze tasten in het duister. Trauma door narcistische mishandeling? Ze hebben er nog nooit van gehoord.

Laat deze beschuldiging een oproep zijn voor een betere samenleving waar mensen liefdevol met zichzelf, de medemens en de planeet omgaan. Want ik zie iets te vaak dat iemand door het kwaad wordt gedreven en er nog mee wegkomt ook. Dat kan beter.