Kort

Het Coronavirus en een andere samenleving

Tot mijn verbazing bevind ik me in een samenleving in paniek, omdat er een ernstig griepvirus is uitgebroken. Ik stond gisteren op een lege pont en voelde me al bezwaard toen ik kuchte. Oorlog, zware depressie, klimaatverandering, een aarde die kapot wordt gemaakt en mensen die hun leven doorbrengen als slaaf van een kapitalistisch systeem lijken mij stuk voor stuk grotere redenen voor het uitroepen van een crisis, maar dat gebeurt niet. Nu zijn we bang voor een ziekte, zet er wellicht een economische recessie in en zullen de meesten nog lastiger in opstand komen tegen een systeem dat zelf ziek en ziek makend is. Ik ben blij dat ik al jaren geen tv meer kijk, want je wordt – nu zeker – overspoeld door negativiteit en angst. De enige oplossing lijkt mij om te proberen je leven anders te leiden en je niet als een marionet door het systeem te laten bespelen. Neem je lot in eigen hand en probeer de wereld voor jezelf en een ander een stukje beter te maken. Wat Big Brother je ook vertelt.